Jaren ’50 woning werd een droomhuis!

- Nieuws, Tips & Tricks

Tegenover een bruisend stadspark in provincie Noord-Brabant ligt een prachtige woning uit 1950. Aan de voorzijde zie je het niet, maar de woning is compleet gerenoveerd. Wij zijn dan ook trots dat we als keukenleverancier mochten deelnemen aan dit bijzondere project.

Het prachtige jaren ’50 huis heeft een volledige metamorfose doorgemaakt. Dankzij De Bever Architecten, Bureau Franken, Burgtbouw en het team van vakmensen, is de woning precies geworden zoals de bewoners in gedachten hadden: modern en eigentijds, maar wel met een naadloze aansluiting op het oorspronkelijke pand.

De woning is een beschermd stadsgezicht, waardoor het historische karakter van het pand behouden moest blijven. Dankzij de hulp van Bureau Franken werd de voorgevel hersteld met een Spaanse steensoort die precies op de oorspronkelijke steen lijkt. Ook het voegwerk werd opnieuw gedaan zodat het verschil nu nauwelijks te zien is. Een ander punt waar de bewoners rekening mee moesten houden, was de tachtigjarige rode beuk. De boom moest blijven staan en mocht niet beschadigd worden. De hele verbouwing is letter en figuurlijk rondom de beuk gepland. Maar met succes, want de boom is echter een eyecatcher in huis!

De leefkeuken
De moderne leefkeuken van designmerk SieMatic werd speciaal op maat gemaakt, met oog voor detail. De keuken bestaat uit een spoel- en kookeiland met een hoge kastenwand waarin de nieuwste apparatuur van het merk Gaggenau is verwerkt. Dit met onder meer een stoomoven die zichzelf reinigt, telescopische werkbladafzuigunit met dimbare LED verlichting, inductie kookplaat met één groot kookoppervlak (ofwel Free induction) en een vacumeerlade naast een kokendwaterkraan van Quooker en een aparte wijnklimaatkast van het merk Sub-Zero. Het Corian werkblad, maakt het plaatje helemaal compleet.

Bekijk hieronder de fotorapportage van Dré Wouters, The Art of Living magazine:

 

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: