Een marmer keuken voor op en top luxe

- Tips & Tricks

Een marmer keuken straalt luxe en tijdloze elegantie uit. Met marmer als hoofdmateriaal voor werkbladen en achterwanden, biedt deze keuken niet alleen unieke schoonheid maar ook duurzaamheid en functionaliteit. Wil je ontdekken hoe een marmer keuken jouw huis kan verrijken? Lees dan vooral verder!

Waarom is marmer zo bijzonder?

Marmer is een kalksteen dat door metamorfose ontstaan is. Omdat marmer een natuurlijk materiaal is, betekent het dat elk stuk marmer uniek is. Dit zie je onder andere terug in de aders die door het steen lopen. Vanwege zijn prachtige, glanzende afwerking is marmer een zeer gewild materiaal in de keuken. Door zijn hoge vastheid is marmer een ontzettend duurzaam materiaal. Daarnaast is marmer verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dit zijn neutrale kleuren als wit, beige en zwart, maar ook uitgesproken kleuren als blauw, groen en roze.

Eyecatcher: kookeiland van marmer

Een kookeiland vormt het middelpunt van je keuken. Wanneer je kiest voor een marmer kookeiland creëer je een uniek en stijlvol object in de woning. Je kunt ervoor kiezen om alleen het werkblad in marmer uit te voeren, maar ook een complete uitvoering in marmer is mogelijk.

Maatwerk keuken

De charme van een marmer keukenblad

De natuurlijke aderpatronen van marmer trekken direct de aandacht in je keuken. Een marmer keukenblad zorgt altijd voor een mooi contrast in combinatie met andere materialen. Omdat marmer in zoveel kleuren beschikbaar is past het eigenlijk in iedere keukenstijl. Een moderne keuken in combinatie met een zwart marmer keukenblad is perfect. Hou jij meer van lichte tinten? Ga dan voor een wit marmer keukenblad. Of wat te denken van de beige keuken? Combineer deze met een beige marmer keukenblad voor een minimalistisch design!

Helaas zijn de kosten van een marmeren keukenblad aan de hoge kant. Maar er zijn oplossingen! Ga voor een keukenblad met marmerlook. Composiet, dekton en keramiek lenen zich perfect voor een marmerlook keukenblad, zonder het dure prijskaartje van een echt marmer keukenblad. Er is voor jou altijd een marmer keukenblad op maat te vinden!

Marmer als achterwand in de keuken

Een marmeren achterwand in de keuken kan een prachtig detail zijn dat een vleugje luxe aan de ruimte geeft. Naast het esthetische aspect is marmer ook een praktisch materiaal. Het is hittebestendig, waardoor het goed bestand is tegen de warmte van kookplaten en ovens. Bovendien is marmer makkelijk schoon te maken, wat essentieel is in een keuken waar waar tijdens het koken wel eens gemorst kan worden.

Marmer keuken kopen bij ASWA Keukens?

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van een marmeren keuken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

PLAN ADVIESGESPREK Maak moodboard BEKIJK MAGAZINE

Lees ook: