De greeploze keuken uit decennialange ervaring – Milan Design Week ’18

- Nieuws

Van 17 t/m 22 april 2018 vond EuroCucina, de internationale vakbeurs op keukengebied, plaats tijdens de Design Week in Milaan (Italië). Talrijke (interieur)architecten, in- en verkopers, ondernemers, fabrikanten en algemeen publiek kwamen hier samen om de meest innoverende producten voor de keukensector te leren kennen. Een van de absolute highlights voor genodigden was SieMatic met een wereldprimeur of een debuut van een veelbelovend keukenconcept: de nieuwe greeploze keuken.

De greeploze keuken uit decennialange ervaring - Milan Design Week '18

In 1960 introduceerde SieMatic ’s werelds eerste greeploze keuken. Tot op heden speelt dit revolutionaire concept een glansrol in hun ontwerpen, bijvoorbeeld in de Pure-stijlcollectie . Tegenwoordig is de minimalistische esthetiek van de greeploze keuken een centraal element geworden in de puristische interieurstijl. In de loop der jaren heeft SieMatic het concept opnieuw geïnterpreteerd en up-to-date gehouden, en heeft het nu helemaal opnieuw overdacht. Het resultaat is een concept dat decennialange ervaring in internationaal keukenontwerp onderstreept.

Een nieuw puristisch designconcept 

Het centrale ontwerpdetail is het volledig herontwikkelde uitsparingskanaal, dat de greep in een speciale voelbare ervaring verandert. Het effect van individueel gecontroleerde LED-verlichting die onopvallend is geïntegreerd in de schaduwen van horizontale en verticale niskanalen, is uniek! De verwachting is dat het eerste productiemodel “SieMatic SLX” december 2019 leverbaar zal zijn.

Kenmerkend voor het nieuwe SieMatic keukenconcept is de hoge (geïntegreerde) vitrinekast met ruim gemeten, getinte glasoppervlakken die worden gebruikt in combinatie met geavanceerde verlichting die in de kasten is geïntegreerd als een ontwerpelement. De achterwand is net een kunstwerk, met een fijn bewerkte visgraatstructuur van een nieuw uniek houtfineer, geïnspireerd op klassiek gelegde parket maar met een nieuwe minimalistische interpretatie. Dit samenspel creëert de indruk van elegante transparantie en comfortabele lichtheid.

Wilt u graag meer weten over de SieMatic SLX? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.

Lees ook:

(Bron: SieMatic)