fbpx
Buitenkant huis, Exclusieve projecten, ASWA Keukens (4)

Warme familievilla met keuken als ontmoetingsplaats

Van Der Schoot Architecten

Aan de rand van een bruisende Noord-Brabantse stad, net op de overgang van het stedelijke naar het landelijke, ligt deze warme familievilla. Van der Schoot Architecten gaf de woning zo vorm dat de open achterzijde maximaal uitzicht biedt op de tuin en de bosrijke omgeving. In het hart van het huis prijkt deze schitterende keuken van ASWA Keukens, die meer is dan gewoon een keuken. Met een keuken als ontmoetingsplaats heeft dit gezin van vier altijd een gezellige thuisbasis om naar terug te keren.

Copyright ©2022 Tekst Evelien de Raaff Fotografie Patrick Meis, The Art of Living magazine

Warme familievilla, Exclusieve projecten, ASWA Keukens (6)

Licht, verbondenheid en functionaliteit 

Eigenlijk waren de bewoners helemaal niet van plan om te verhuizen, maar toen deze kavel in een landelijk gelegen wijk nabij de grote stad te koop bleek te staan, begon het toch te kriebelen. Veel licht en luchtige ruimtes waarin je toch verbondenheid ervaart was onze eerste wens. Onze tweede wens was een multifunctionele ruimte die nu dienstdoet als thuiskantoor, maar die later kan worden ingericht als slaapkamer. Om de woning helemaal levensloopbestendig te maken, bevindt zich een badkamer aan de naastgelegen doorgang naar de patio.” 

Warme familievilla, Exclusieve projecten, ASWA Keukens

Entree & Living

Ook over de entree is goed nagedacht. De luchtigheid wordt nogmaals benadrukt door de verschillende stalen taats- en schuifdeuren die de ruimtes in het openconceptplan zowel afsluiten als met elkaar verbinden. Via een van deze deuren betreed je aan je ene zijde de living. “Onze woonkamer is een heerlijke ruimte geworden om met het gezin een film te kijken”, vertelt de bewoonster. “We kozen voor wit en grijs als basis, zodat we met accessoires kleur konden aanbrengen. Al met al is het interieur in het hele huis rustig, ingetogen, maar wel warm. Modern, maar niet te strak.”

De keuken: de ontmoetingsplaats van het huis

Over waar ze de keuken wilden kopen, hoefden ze niet lang te twijfelen: ASWA Keukens. “Kennissen van ons hadden hun keuken door ASWA laten ontwerpen en zij waren zo te spreken over de vakkundigheid en service dat we meteen bij ASWA Keukens een kijkje zijn gaan nemen”, vertelt de bewoonster. Er werd gekozen voor een moderne keuken, waarin een lichte basis wordt geaccentueerd door donkere elementen, zoals de plafondhoge kasten in eikenfineer. Ook zijn de kasten en lades voorzien met een lijst zonder handgreep en met een drukmechanisme, waardoor je geen elementen hebt die afleiden van het ontwerp en het materiaal de volle aandacht krijgt. Zo ook het aanrecht in corian, dat heel zacht aanvoelt. Vaak wordt er voor wit corian gekozen, maar hier is gekozen voor een zachte grijstint. Het voordeel van het non-poreuze corian is dat je het naadloos kunt verwerken.

Een ander detail waar Tim (ontwerper keuken) tijdens het ontwerpen rekening mee heeft gehouden, is dat het aanrecht en de vensterbank in elkaar overlopen. Goed nagedacht is er dus zeker. Dat vinden ook de bewoners, die op voorhand wisten wat ze wilden en die hun wensen voor hun ogen werkelijkheid zagen worden. Omdat ze graag koken, is er voor apparaten gekozen die over tal van handige functies beschikken. Denk dan aan een kookblad met ingebouwde afzuiging, de Quooker Cube met warm water, maar ook bubbelwater, een oven, een combi-oven, een ingebouwde koffiemachine, een wijnklimaatkast, en tot slot twee warmhoudlades waarmee je borden of kopjes warm kunt houden, maar waarmee je ook eten kunt voorverwarmen of slowcooken tot 80 graden.

Aan de ingebouwde tafel en de bar zitten we ’s ochtends gezellig met het gezin te ontbijten. Het is met recht een ontmoetingsplaats voor iedereen die voet over de drempel van onze woning zet.”

Exterieur: karaktervolle steen

Wonen in het grensgebied tussen landelijk en stedelijk biedt legio voordelen. Deze voordelen zijn nog beter merkbaar, wanneer de architectuur van de woning erop is afgestemd. De villa is zo vormgegeven dat het gezin maximaal zicht heeft op de groene omgeving en tegelijkertijd voordeel heeft van de nabijheid van de stad. De woning is opgetrokken uit een licht gemêleerde bruine baksteen, afgewisseld met een middenvalk van hout en aluminium kozijnen. “We wilden een karaktervolle steen”, vertelt de bewoner, waarop de bewoonster inhaakt: “Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat er zóveel keus was. We keken er enorm naar uit om hier te gaan wonen”, vertelt ze verder. “Je hebt het tot in detail bedacht en als het dan zo ver is, is dat fantastisch. Het is exact de warme familievilla geworden waarvan we droomden.”

Merken brochure bekijken, ASWA Keukens

Van der Schoot Architecten

Van der Schoot Architecten is een onafhankelijk architectenbureau uit Schijndel. Van der Schoot Architecten begeleidt indien gewenst het gehele traject: van koop- of huurcontract tot bouw, vergunningen, interieurontwerp en oplevering. Ontwerpen variëren van particulieren woningen tot aan huisartspraktijken en medische centra.

PLAN ADVIESGESPREK MAAK MOODBOARD BEKIJK MAGAZINE

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.