Wel of geen stoomoven?

- Nieuws, Tips & Trucs

Staat u voor de keuze of u wel of niet een stoomoven wilt kopen? Wij geven u graag advies. Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van een stoomoven. Koken met stoom is namelijk gezonder, smaakvoller en eenvoudiger dan bereidingen met behulp van andere apparaten.

Tips & Trucs waarom een stoomoven

Behoud van voedingsstoffen en smaak
Met een stoomoven maakt u de lekkerste gerechten klaar. De stoom zorgt voor perfecte groenten en aardappelen zonder dat daarbij o.a. smaak en vitamines verloren gaan. De smaak van uw groenten verdwijnt niet in het water, maar blijft behouden. Hetzelfde geldt voor vitamines, mineralen, zouten en suikers. En doordat er geen vet of olie aan te pas komt, is het eindresultaat niet alleen heel smakelijk, maar ook nog eens erg gezond.

Behoud van kleur
De kleuren van bijvoorbeeld uw groenten blijven veel feller en mooier wanneer u stoomt. Maar niet alleen de kleur wordt er beter op. Ook de structuur blijft intact. Zo valt een mooi stukje vis tijdens het bakken of pocheren al snel uit elkaar, terwijl het na een retourtje stoomoven prachtig stevig blijft.

Bereid meerdere gerechten tegelijkertijd
Eerst gaan de aardappels in de oven. Na een kwartier volgt de groente, en de laatste vijf minuten mag de vis erbij. In een stoomoven van Miele kunt u tegelijkertijd op drie niveaus koken, zelfs verschillende gerechten. Want bij het koken met stoom worden de geur of de smaak niet op de andere gerechten overgedragen. Zo kunt u in één keer een compleet menu bereiden. Elk gerecht behoudt zijn eigen, natuurlijke aroma. Met de Siemens functies fullSteam en pulseSteam bereikt u altijd een perfect resultaat in korte tijd.

Geen toezicht nodig op het bereidingsproces
Groenten behouden hun beet en aardappelen verkoken niet.  Vlees en vis zullen mals en sappig blijven en niet meer uitdrogen. Siemens heeft zelfs een cookControl Plus functie. Dit maakt het gebruik van de stoomoven nog eenvoudiger: kies een gerecht en de stoomoven kiest automatisch de juiste instellingen.

Een stoomoven is multifunctioneel
Een stoomoven is niet alleen ideaal voor het bereiden van verse producten, maar ook voor bijvoorbeeld het steriliseren van babyflesjes, het voorverwarmen van borden, het ontdooien van voedsel of het opwarmen van voedsel.

Belangrijke aandachtspunten bij aanschaf
Er zijn verschillende stoomovens verkrijgbaar. Zo is er ook een combi stoomoven of een stoomoven met magnetron. Daarnaast kan de inhoud van stoomovens nog wel eens verschillen. Zeker bij een combi-stoomoven, waar u ook nog andere gerechten in wilt kunnen bereiden is dit van belang. Ook zijn er stoomovens met een reservoir verkrijgbaar, maar sommige ovens hebben ook een afvoer nodig en zijn aangesloten op de waterleiding.

Wilt u graag eens de mogelijkheden bekijken of meer informatie krijgen over een stoomoven? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.