Wel of geen stoomoven?

- Nieuws, Tips & Tricks

Staat u voor de keuze of u wel of niet een stoomoven wilt kopen? Wij geven u graag advies. Wij vertellen u graag wat de voordelen zijn van een stoomoven. Koken met stoom is namelijk gezonder, smaakvoller en eenvoudiger dan bereidingen met behulp van andere apparaten.

Behoud van voedingsstoffen en smaak

Met een stoomoven maakt u de lekkerste gerechten klaar. De stoom zorgt voor perfecte groenten en aardappelen zonder dat daarbij o.a. smaak en vitamines verloren gaan. De smaak van uw groenten verdwijnt niet in het water, maar blijft behouden. Hetzelfde geldt voor vitamines, mineralen, zouten en suikers. En doordat er geen vet of olie aan te pas komt, is het eindresultaat niet alleen heel smakelijk, maar ook nog eens erg gezond.

Behoud van kleur

De kleuren van bijvoorbeeld uw groenten blijven veel feller en mooier wanneer u stoomt. Maar niet alleen de kleur wordt er beter op. Ook de structuur blijft intact. Zo valt een mooi stukje vis tijdens het bakken of pocheren al snel uit elkaar, terwijl het na een retourtje stoomoven prachtig stevig blijft.

Bereid meerdere gerechten tegelijkertijd

Eerst gaan de aardappels in de oven. Na een kwartier volgt de groente, en de laatste vijf minuten mag de vis erbij. In een stoomoven kunt u namelijk tegelijkertijd op verschillende niveaus koken, zelfs verschillende gerechten. Want bij het koken met stoom worden de geur of de smaak niet op de andere gerechten overgedragen. Zo kunt u in één keer een compleet menu bereiden. Elk gerecht behoudt zijn eigen, natuurlijke aroma. Met de Siemens functies fullSteam en pulseSteam bereikt u altijd een perfect resultaat in korte tijd.

Geen toezicht nodig op het bereidingsproces

Groenten behouden hun beet en aardappelen verkoken niet.  Vlees en vis zullen mals en sappig blijven en niet meer uitdrogen. Siemens heeft zelfs een cookControl Plus functie. Dit maakt het gebruik van de stoomoven nog eenvoudiger: kies een gerecht en de stoomoven kiest automatisch de juiste instellingen.

Een stoomoven is multifunctioneel

Een stoomoven is niet alleen ideaal voor het bereiden van verse producten, maar ook voor bijvoorbeeld het steriliseren van babyflesjes, het voorverwarmen van borden, het ontdooien van voedsel of het opwarmen van voedsel.

Tips bij aanschaf van een stoomoven

Er zijn verschillende stoomovens verkrijgbaar. Zo is er ook een combi stoomoven of een stoomoven met magnetron. Daarnaast kan de inhoud van stoomovens nog wel eens verschillen. Zeker bij een combi-stoomoven, waar u ook nog andere gerechten in wilt kunnen bereiden is dit van belang. Ook zijn er stoomovens met een reservoir verkrijgbaar, maar sommige ovens hebben ook een afvoer nodig en zijn aangesloten op de waterleiding.

Aantrekkelijke garantie

Voor een volledige gemoedsrust hebben alle Siemens apparaten standaard een fabrieksgarantie van twee jaar. U krijgt nu gratis vijf jaar bij aankoop van minimaal vier Siemens apparaten. Daarmee verlengt u uw garantie van twee naar maar liefst vijf jaar! Lees meer >> 

Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook

(bron: Siemens)