Hoe onderhoud ik mijn Quooker?

- Tips & Tricks

Het advies bij gemiddelde waterhardheid (8-10 Duitse Hardheid graden) is om eenmaal in de vijf jaar onderhoud uit te voeren aan uw Quooker. Lees hier hoe u uw Quooker kokendwaterkraan het best kunt onderhouden. 

Onderhoud Quooker
Wat is een Quooker?
De Quooker is een ware revolutie. In één op de vijf keukens wordt hij inmiddels geplaatst. De kraan die direct kokend water levert. Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert. Lees meer >>

U kunt kiezen tussen een kokend-water-kraan met bijpassende mengkraan, of de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in acht kraanmodellen en drie finishes. En wie denkt dat de Quooker een energieverslinder is, die heeft het mis. Door de geoctrooieerde hoogvacuümisolatie is het stand-by verbruik maar 5 cent per dag. En de COMBI is zelfs verreweg de zuinigste warm- en kokend-water-voorziening voor je keuken.

Hoe uw Quooker onderhouden?
Het kraanzeefje (de perlator) zal met enige regelmaat ontkalkt moeten worden, dit is eenvoudig zelf te doen. Draai met de hand de metalen huls aan het uiteinde van de uitloop los en leg het zeefje enige tijd in schoonmaakazijn.

Afhankelijk van de waterhardheid kan het zijn dat op den duur de doorlaat van water afneemt. Bestel in dat geval een onderhoudspakket van Quooker (service@quooker.nl). Dit is voorzien van een duidelijke instructie om het zelf te doen.

Wist u dat een Quooker ook gewoon veilig is voor kinderen?
Met kokend water in de keuken is het oppassen geblazen. Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Met de Quooker zijn die verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt. De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden. Gemak en veiligheid gaan bij de Quooker hand in hand.

Wat is de prijs van een Quooker?

De prijs van een Quooker wordt bepaald door de kraan en het reservoir. Beide zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het goedkoopste Quooker model is de Nordic single tap met een chroom finish en een PRO3-reservoir (€ 995). Het meest luxe model is de Quooker Fusion verguld goud met COMBI-reservoir (€ 3595).

Welke Quooker-kraan past bij mij?

Een Quooker bestaat uit een keukenkraan en een reservoir in je keukenkastje. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ga voor het gemak van een 3-in-1 kraan of een aparte kokendwaterkraan. Kies welke kraan bij jou past.  Er bestaan vier verschillende kokendwaterkranen van Quooker:

  1. Quooker Cube |  Lees meer >>
  2. Quooker Flex | Lees meer >>
  3. Quooker Fusion | Lees meer >>
  4. Quooker Nordic | Lees meer >>

Wilt u graag meer weten over de Quooker? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op of kom een kijkje nemen in één van onze showrooms.

(Bron: Quooker)