Waarom een Miele Stoomoven?

- Tips & Tricks

Wist u dat Miele voor de doorbraak van de inbouw stoomoven in de keuken in Nederland heeft gezorgd ? Daarom heeft Miele ook de beste knowhow en mogelijkheden voor stomen in uw keuken. Hieronder vindt u waarom stomen zo populair is en wat het voordeel van een Miele stoomoven is.

Miele Stoomoven Generatie 7000, ASWA Keukens

Met de stoomovens van Miele bereidt u in een handomdraai een compleet diner voor uw hele familie, of een gemakkelijk gerecht voor uzelf. Alle Miele-stoomovens beschikken over een externe stoomunit en een zeer nauwkeurige temperatuurregeling, waardoor u altijd een perfect kookresultaat realiseert. Bovendien blijven veel vitaminen en mineralen behouden, zodat u kunt genieten van de originele en volle smaak van de gerechten. Wij nodigen u graag bij ons uit om deze – en de vele andere – voordelen van de stoomoven te ontdekken.

1. De boost voor uw gezondheid

Wie gezond eet, blijft lang fit: met de Miele-stoomoven bereidt u uw levensmiddelen op uiterst behoedzame wijze. Want bereiden met stoom zorgt voor het behoud van de intense en natuurlijke smaak van uw gerechten, evenals het behoud van waardevolle vitamines, mineralen en sporenelementen. En dat kunt u niet alleen proeven bij elke maaltijd, maar het werd ook bewezen bij verschillende proeven.

2. Meer vitamine voor iedere dag

Weinig andere vitamines vervullen zoveel belangrijke functies als vitamine C; deze draagt onder andere bij aan de werking van uw immuunsysteem. Bereidt u groente met de Miele-stoomoven, dan blijft een groot aandeel van de vitaminen behouden – in tegenstelling tot het gewone koken in water: paprika uit de stoomoven bevat 25% meer vitamine C, broccoli zelfs 50% meer.

3. Wetenschappelijk bevestigd

Wetenschappelijke studies bewezen de duidelijke voordelen van stomen tegenover conventionele bereidingsmethoden: in gestoomde gerechten zitten tot wel 50% meer vitamines – voor een gezonde voeding rijk aan voedingsstoffen.

4. De beste know-how vindt u bij Miele

In het najaar van 2016 vervaardigde Miele de miljoenste stoomoven. Dit getal is verbonden met een succesverhaal, want 20 jaar geleden waren huishoudstoomovens in de keuken nog exotisch. Miele heeft als eerste dit product aan een doorbraak geholpen, hiermee kunnen wij u vandaag de dag het breedste assortiment aan stoomovens en combinatieapparaten aanbieden.

5. Miele techniek: veel stoom voor veel ruimte

In tegenstelling tot bij sommige andere stoomovens wordt de stoom bij Miele apparaten buiten de ovenruimte opgewekt – en dat biedt enkele voordelen voor het bereidingsproces: de ideale hoeveelheid stoom, optimale temperatuurmeting en -constante, bereidingstijden onafhankelijk van de hoeveelheid en een snelle opwarming. Dit bespaart tijd en maakt het bereiden bijzonder eenvoudig. Tijdens het bereidingsproces vult de gehele binnenruimte zich met stoom en wordt de zuurstof verdrongen – hierdoor blijven het uiterlijk, de structuur en de natuurlijke smaak van uw levensmiddelen behouden. Nog een pluspunt: omdat in de ovenruimte geen kalkafzetting kan ontstaan, is ook de reiniging bijzonder eenvoudig

6. De nieuwe generatie 7000

Miele introduceerde in juni 2019 haar krachtigste stoomoven tot nu toe. DualSteam zorgt ervoor dat alle smaken en voedingsstoffen worden behouden en zorgt ook voor een constante temperatuur en vochtigheid in de oven. De instellingen kunnen in stappen van één graad worden aangepast en sous vide-koken is tevens mogelijk. Lees meer over de nieuwe lijn keukenapparatuur van Miele >>

Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook

[bron: Miele]