Eerste hulp bij kerstdiners!

- Tips & Tricks

Ondanks een goede voorbereiding kan er tijdens het bereiden van het kerstdiner toch van alles misgaan. Onze tip over het algemeen luidt dan ook: kook gerechten die u al eens gemaakt heeft. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan en weet u ook zeker dat het zal smaken. ASWA Keukens geeft u graag een aantal eerste hulp tips voor wanneer het toch mis gaat.

Tips&Trucs Eerste hulp bij kerstdiners

Natuurlijk wilt u dat alles perfect is. Mocht er daarom toch iets mis gaan, dan hebben wij een aantal eerste hulp oplossingen voor kerstdiners:

 1. De kurk is afgebroken en zit nog in mijn wijnfles.
  Draai de kurkentrekker op een andere plek in de kurk en probeer het nog een keer. Wanneer de kurk nog steeds blijft zitten, dus dan de kurk helemaal in de fles en schenk de wijn over in een andere fles of karaf.
 2. De randjes van mijn aardappelgratin zijn zwart.
  Steek er rondjes uit zodat een kartelrandje ontstaat. Of gebruik een figuurtje om er een figuur uit te drukken.
 3. De vis valt uit elkaar.
  Hussel de stukjes vis door een groene salade en maak er een maaltijdsalade van.
 4. Ik heb de aardappels te lang laten koken en zijn nu te gaar.
  Maak er een aardappelpuree van. Niemand wist dat dit niet de planning was.
 5. Ik ben vergeten wijn koud te leggen.
  Leg de wijn snel ongeveer drie kwartier in de diepvries. Let op dat u niet vergeet de flessen weer uit de vriezer te halen. De flessen kunnen namelijk kapot springen. Heeft u nog wel een uur voordat u de wijn nodig heeft, u kunt de wijn dan gewoon nog in de koelkast leggen.
 6. Ik heb te weinig soep gemaakt.
  Maak er kleinere kopjes van. Serveer de soep bijvoorbeeld in een koffiekopje.
 7. Mijn gerecht valt tegen.
  Wellicht kunt u er net een andere draai aan geven zodat uw gerecht toch nog lekker wordt. Is uw gerecht echt volledig mislukt en kunt u er ook niks anders meer van maken? Zorg altijd dat u iets achter de hand heeft in de vriezer. Denk aan een ijstaart of een bak ragout in de vriezer.
 8. De soep is te zout.
  Soepen op waterbasis kunt u verdunnen met water en vervolgens extra kruiden toevoegen om de smaak weer in balans te brengen. Ook kunt u een rauwe aardappel in de soep leggen. De aardappel zal het teveel aan zout absorberen.

Bent u ook geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook