BORA kookplaat met afzuiging in jouw nieuwe keuken?

- Nieuws, Tips & Trucs

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? Wat is de prijs van een BORA afzuiging? Wat zijn de grootste en belangrijkste verschillen tussen de BORA kookplaten. Hoe onderhoud ik mijn BORA kookplaat? Op deze pagina geven wij u antwoord op al uw vragen over de BORA kookplaat met afzuiging.

Wat veel mensen niet weten is dat het BORA-systeem al enige tijd meedraait. De onderneming ontving haar eerste bekroning al in 2009, en al snel volgden meer innovatie awards en prijzen. “Wij zijn anders dan de andere”, dat is kort samengevat de visie van de revolutionaire BORA kookplaat met afzuiging. Oprichter Willi Bruckbauer heeft hierbij een belangrijke bedoeling: “Traditionele dingen kunnen, mogen en moeten opnieuw bedacht worden.”  Daar zijn wij het helemaal mee eens!

Hoe werkt het BORA afzuigsysteem? 

Simpel: De afzuigsystemen van BORA zijn gebaseerd op een natuurkundig basisprincipe. Dit klinkt ingewikkeld, maar is eenvoudig te begrijpen. Kookdampen en -geuren stijgen maximaal één meter per seconde. De BORA kookveldafzuiging zuigt echter de kookwasem met een snelheid van circa 4 meter per seconde naar beneden af. De dwarsstroming die door deze afzuigingstechniek ontstaat, zorgt ervoor dat kookdampen en -geuren effectief en direct bij het kookveld worden afgezogen. Resultaat: u kookt alsof u in de frisse lucht staat.

Assortiment BORA kookplaat met afzuiging

Het assortiment van BORA bestaat nu, met de nieuwe BORA X Pure, uit vijf innovatieve productlijnen met meerdere producten. Eén principe – vijf efficiënte oplossingen. Voor ieder wat wils! *Klik op de afbeelding voor meer productinformatie en ontdek de verschillen tussen de BORA kookplaten.

BORA kookplaat prijs

Zoals hierboven staat beschreven bestaat BORA uit vijf productlijnen met ieder eigen producten, waarvan Basic er één is. Dit is het instapmodel, die u voor €2.000 tot €3.000 kunt kopen. Even in vergelijking: voor een (standaard) inductiekookplaat bent u al snel 500 tot 1.000 euro kwijt. Een fraaie afzuigkap gaat gemiddeld voor hetzelfde bedrag eruit. Dit betekent dat u met een BORA Basic iets duurder uit bent, maar dan is jouw keuken wel afzuigkapvrij!

De BORA kookplaat met afzuiging prijs hangt af van het type kookplaat met afzuiging, en is afhankelijk van de componenten of pakketprijs die u kiest. De prijzen lopen daarom ook breed uiteen. Daarnaast zit er een klein prijsverschil in het type afzuigsysteem. Het BORA afzuigsysteem met recirculatie is over het algemeen iets duurder dan het afzuigsysteem met luchtafvoer. De BORA Professional 2.0 kookplaten zijn één van de meest luxe kookplaten met afzuiging van dit moment en behoort dan ook tot de duurste BORA kookplaat. Bekijk hieronder alle BORA prijzen.

  • De BORA Professional 2.0 prijs is tussen de € 5.590,- en € 8.550,- .
  • De BORA Classic 2.0 prijs ligt tussen de € 3.590,- en € 6.350,- .
  • De BORA Basic & Pure prijs is tussen de € 2.295,- en € 3.995,- .

Voordelen van de BORA kookplaat met afzuiging

De BORA kookplaat zien we de afgelopen jaren in steeds meer keukens terugkomen. En dat is niet voor niets, want de BORA afzuiging biedt verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Om u hier een beter beeld van te geven, hebben we de zeven belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek of de BORA kookplaat iets voor u is!

  1. Vaarwel nare geurtjes, welkom frisse lucht!
  2. Uiterst eenvoudig schoon te maken
  3. Minder lawaai, minder stress
  4. Design vrijheid in uw keukenontwerp
  5. Uiterst functioneel en duurzaam
  6. Energie besparen wordt kinderspel
  7. Lees verder

7 voordelen BORA kookplaat afzuiging

Hoe onderhoud en reinig ik mijn BORA kookveldafzuiging?

Een regelmatige reiniging en een regelmatig onderhoud staan garant voor een lange levensduur en een optimale werking. Verwijder korrels, kruimels of andere verontreinigingen die tijdens het koken op het kookveld vallen onmiddellijk om krassen op het oppervlak te vermijden. Gebruik nooit stoomreiniger, krassende schuursponsjes, schuurmiddel of agressieve reinigingsmiddelen. Het vetfilter en de afdekkingen kunnen met enkele eenvoudige bewegingen worden verwijderd en zijn vaatwasmachinebestendig. Lees hier meer onderhoudstips. 

BORA recirculatie of luchtafvoer?

Bij de BORA kookplaten met recirculatiesysteem moet het actieve-koolfilter vervangen worden wanneer het functielampje oplicht. Het filter voorkomt dat onaangename kookgeurtjes terechtkomen in uw nieuwe keuken. De gebruikersduur van zo’n koolstoffilter in de BORA afzuiging is ongeveer 150 tot 400 uur, afhankelijk van uw type kookplaat. Lees hier hoe u het BORA filter met recirculatie systeem zelf eenvoudig kunt vervangen.

BORA kookplaat kopen bij ASWA Keukens

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe keuken of wilt u persoonlijk advies over uw huidige keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind u hier.

MAAK UW EIGEN MOODBOARD  GRATIS ADVIESGESPREK

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

(bron: BORA)