Binnenkort: de vacumeerlade van ATAG

- Nieuws

Vanaf 2016 is er een nieuwe vacumeerlade verkrijgbaar van ATAG. Het unieke is dat deze vacumeerlade voortaan in uw keuken kan worden ingebouwd, gewoon in een 15 cm hoge lade. Dit betekent dat de vacumeerlade samen met een 45 cm apparaat in een 60 cm nis past. Door de compacte inbouw wordt deze professionele techniek bereikbaar voor de hobbykok, omdat deze in een gewone keukenplanning mee te nemen is.

Nieuws_Atag_Vacumeerlade

Nieuwe culinaire mogelijkheden
Met een vacumeerlade komen nieuwe culinaire mogelijkheden binnen handbereik: vacumeer bijvoorbeeld vlees, al dan niet gemarineerd, om dit vervolgens op een exacte, lage temperatuur te garen in de stoomoven. Of asperges, met wat peper en olijfolie, voor een fantastische smaakervaring. Oftewel, sous-vide koken.

Wat is sous-vide koken?
Sous-vide koken is het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad op een constante lage temperatuur. Het grote voordeel van deze kooktechniek is dat de fijne smaken ontzettend goed blijven behouden. Om de fijne smaken te krijgen moet u er wel zorgen dat de temperaturen voor de te bereiden producten bij de bereiding juist zijn.

De ATAG (combi-)stoomovens hebben een speciale sous-vide stand waarbij de temperatuur op de graad nauwkeurig kan worden ingesteld. In de professionele wereld wordt deze methode al veel toegepast.

De vele voordelen van vacumeren
Vacumeren heeft ook nog andere voordelen:

  • Langere houdbaarheid van je producten (2 tot 6 keer, dit is afhankelijk van het product en de versheid van het product)
  • Bevordert de hygiëne, niks kan in- of uit de verpakking.
  • Geen uitdroging van producten, dus geen verlies in gewicht en smaak.
  • Bevordering van de malsheid van het vlees. Dit komt omdat tijdens het bewaren van het vlees in het vacuüm het rijpingsproces toch doorgaat.
  • U hebt de mogelijkheid om grotere hoeveelheden in te kopen. Hierdoor kunt u dus ook tegen scherpere prijzen uw voedsel inkopen.

Heeft u liever de vacumeerlade van bijvoorbeeld AEG Miele of Gaggenau? Ook hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht. Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.