Tips voor de bijkeuken inrichting

- Tips & Tricks

Niet iedereen heeft een bijkeuken of de ruimte om deze te creëren. Toch is er steeds meer vraag naar. Een bijkeuken kan verschillende functies hebben. Zo kan het dienen als opbergruimte, als voorraadkast, maar ook als ruimte waar de was wordt gedaan. Zowel SieMatic als SilverLine bieden tegenwoordig de mogelijkheid om bijkeukens te ontwerpen in de stijl van jouw keuken.

Waarom een bijkeuken?

De keuken wordt tegenwoordig veelal gebruikt als centraal punt in de woning waar iedereen samenkomt. Wanneer je de mogelijkheid hebt voor het maken van een bijkeuken, kun je ervoor zorgen dat je de keuken echt gebruikt voor het koken en de gezelligheid. De bijkeuken kan dan worden gebruikt voor bijkomende zaken. Plaats bijvoorbeeld een extra koelkast of vriezer of kies voor extra bergruimte.

Inrichting bijkeuken

Het grote voordeel van een bijkeuken is de extra opbergruimte. Je kunt deze ruimte voor verschillende doeleinden gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een kastenwand met voorraadkasten ontworpen voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld kasten met een rek speciaal voor schoenen, ruimte voor het opbergen van kratten of opbergkasten ideaal voor bloemenvazen, emmers en poetsspullen. Maar ook ruimte voor voorraden of mogelijkheden voor afvalscheiding kunnen worden verwerkt.

De bijkeuken als washok

Ook functioneert een bijkeuken vaak als wasruimte. Door de wasmachine en droger op hoogte te plaatsen, hoef je niet meer te bukken om je was in de machines te stoppen. Daarnaast kun je onder de apparaten lades creëren om verschillende wasmiddelen in op te bergen. SilverLine heeft een speciale kast ontwikkeld om wasgoed in te verzamelen. Door openingen in de bovenkant van de fronten, voorkom je onaangename geurtjes. De speciaal ontworpen wasmanden, zorgen voor een eenvoudig systeem. Hierdoor heb jij nooit meer jouw vieze wasgoed in het zicht waardoor jouw bijkeuken een geordende ruimte blijft.

Voorraadkast bijkeuken kastenwand

Er zijn verschillende mogelijkheden om de bijkeuken in te richten. Wanneer er wat minder ruimte is, is het handig om te kiezen voor een voorraadkast in een kastenwand met schuifdeuren. Deze nemen doorgaans minder ruimte in beslag waardoor er meer opbergruimte overblijft. Om een luxe gevoel te creëren, kun je kiezen om de inbouwkasten uit te voeren in hetzelfde materiaal als jouw keuken. Hierdoor zal deze ruimte niet langer meer het ‘opberghok’ zijn, maar een verlenging van de hoofdkeuken.

Voorbeelden bijkeukens

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe bijkeuken of wil je persoonlijk advies over een nieuwe keuken? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis adviesgesprek met één van onze keukenadviseurs of kom langs in de showroom en bekijk met eigen ogen alle mogelijkheden en combinaties! Alle vestigingen van ASWA Keukens vind je hier.

MOODBOARD MAKEN  GRATIS ADVIESGESPREK

Lees ook:

Meer informatie?
Vraag de nieuwsbrief aan.