ASWA Keukens en Bribus bundelen krachten

- Nieuws

Bribus is hét keukenmerk voor de woningbouw. ASWA Keukens staat al ruim 35 jaar jaar bekend om zijn aantrekkelijke showrooms, fraaie keukens en voortreffelijke service. Samen vullen we elkaar perfect aan om woningcorporaties totaal te ontzorgen. Hoe we dat doen?

Nieuws Bribus Partnership

Bijvoorbeeld door het complete keuzeproces voor huurders – en eventueel kopers – uit handen te nemen. “Zo hoeven corporaties zelf geen woonwinkel meer in stand te houden”, vertelt Ton ten Bokum, commercieel directeur van Bribus. “Om de huurders dicht bij huis te laten kiezen uit alle mogelijkheden, werken we nauw samen met keukenzaken in het land. Zoals ASWA Keukens, met vestigingen in Helmond, Hilversum, Uden, en Dordrecht.”

Perfecte aanvulling
“Bribus is een gezond, solide familiebedrijf, net als wij”, zegt Robbert Leemans, directeur-eigenaar van ASWA Keukens. “Beide bedrijven hebben veel kennis en zijn erg betrokken bij hun klanten. ASWA bevindt zich in een ander segment van de markt: met luxere, duurdere keukens, veelal SieMatic. Als partners vullen we elkaar dan ook perfect aan. Samen bieden we een compleet assortiment voor alle doelgroepen, met keukens voor elke smaak en portemonnee.”

Compleet verzorgd
Deze samenwerking ging afgelopen najaar officieel van start bij ASWA in Hilversum. In de showroom is een speciale shop in shop ingericht met Bribus en Bribus Premium keukens. Eerste opdrachtgever is een woningcorporatie. Voor verschillende projecten kunnen de (toekomstige) bewoners hier langskomen om hun keuken uit te kiezen.

Hiermee wordt de corporatie volledig ontzorgd door ASWA en Bribus. Danny Pluijm, bij ASWA Keukens verantwoordelijk voor projecten, legt uit hoe dat in z’n werk gaat: “Hier kunnen huurders van regionale woningcorporaties in een sfeervolle ambiance hun keuken en apparatuur uitzoeken. Vervolgens kunnen wij het hele traject voor de corporaties verzorgen, onder coördinatie van Bribus. Van advies bij de intake en de eerste schets tot en met de oplevering van de keuken.”

Digitaal bestand
Danny Pluijm vervolgt: “We hebben eigen monteurs in dienst. Wil de corporatie een deel zelf doen? Dan kan dat ook. We zijn heel flexibel.” Volgens Robbert Leemans biedt de samenwerking nog meer voordelen. “Zo kunnen we voor Bribus en de corporatie voorraden verzorgen. En met onze jarenlange ervaring kunnen we makkelijk inspelen op alle mogelijkheden. Ten slotte hanteren we voor het keuzeproces een slim programma op de iPad, dat heel makkelijk is te koppelen aan het woningbestand. Zo heeft de verhuurder in zijn eigen systeem altijd direct inzicht in alle keukengegevens. Dat is ontzorgen 2.0!”