7 Manieren om warm eten ook echt warm te serveren

- Tips & Tricks

Warm eten smaakt natuurlijk het lekkerst wanneer het ook warm blijft. Vooral bij een uitgebreid etentje of diner is het fijn als u uw eten op de juiste temperatuur kunt serveren, zonder dat het heel snel afkoelt. Dat is zonde voor gerechten waar veel tijd aan is besteed.

Tips&Trucs_Bord voorverwarmen

Om uw gerecht nog meer tot zijn recht te laten komen, kunt u het beste de borden voorverwarmen. Er zijn tal van mogelijkheden om uw borden te verwarmen, van hele simpele (goedkope) methodes tot het gebruik van professionele apparatuur. Wij geven u zeven manieren om borden voor te verwarmen:

 1. Leg uw borden even in warm water
  Een van de snelste en makkelijkste manieren om uw borden te verwarmen is om ze onder heet stromend water te houden of een tijdje in warm water te leggen.
 2. Zet uw borden een paar minuutjes in de magnetron
  Magnetronbestendige borden kunnen gemakkelijk in de magnetron worden verwarmd. Let op dat u ook echt alleen borden pakt die magnetronbestendig zijn. Spoel de borden even af met water en verwarm de borden vervolgens (op elkaar) één á twee minuten.
 3. Zet uw borden een paar minuutjes in de oven
  Naast de magnetron kunt u uw borden uiteraard ook even in de oven zetten. Let ook hier op dat u uitsluitend ovenbestendige borden gebruikt. Zet een aantal borden op elkaar in een voorverwarmde oven (80 ºC) voor circa 10 minuten. Zet de oven uit en laat de borden in de oven totdat u nodig hebt anders koelen ze ook weer heel snel af.
 4. Gebruik een opvouwbare bordenverwarmer                                                                                                   Bordenwarmers zijn eenvoudige opvouwbare (elektrische) verwarmingselementen voor borden. U kunt de borden in de bordenwarmers stoppen en na een ogenblik zijn de borden op de juiste temperatuur.
 5. Gebruik een warmhoudkast
  Warmhoudkasten worden gebruikt in de meeste professionele restaurants en horecabedrijven. U heeft altijd warme borden. Nadeel is wel dat de kasten vrij prijzig zijn en vooral makkelijk voor een grote hoeveelheid borden.
 6. Gebruik en rechaud
  Een iets goedkoper alternatief voor de warmhoudkast is een rechaud. Een rechaud is een object om warme schotels warm te houden. Zet de borden op de rechaud en wissel tussendoor de borden totdat ze allemaal warm zijn.
 7. Plaats een warmhoudlade in uw keuken
  Een warmhoudlade is in vergelijking tot een warmhoudkast ook een stuk minder duur en zeer effectief. Een warmhoudlade is perfect voor het voorverwarmen van borden maar ook nog eens voor het warmhouden van gerechten en langzaam garen. Dus is uw eten stipt op tijd klaar, maar laten uw gasten op zich wachten? Dan is er gelukkig nog uw warmhoudlade.