Wat kost een keuken ?

Actie keukens

Een vraag die wij vaak horen is, wat kost een keuken nou eigenlijk? Helaas is dit een vraag die heel moeilijk is om te beantwoorden. Toch proberen we dat hieronder.

Nieuws wat kost een keuken

Bij ASWA Keukens kunt u met elk budget slagen voor een keuken. Het grootste gedeelte van de keukens bevindt zich in de prijsklasse van € 5.000 tot € 30.000.

Wat bepaalt de prijs van mijn keuken?
Een keuken bestaat uit veel onderdelen van diverse leveranciers en in elk onderdeel kunt u zelf de keuze maken. Kiest u voor een kast met een deur of voor een lade-blok? Het lade-blok kost dan tweemaal zoveel. Kiest u voor een gaskookplaat of voor een inductie-kookplaat? Eenzelfde soort verschil. Kiest u een instapmodel of voor een luxer type? Kiest u voor een merk als Pelgrim of voor Miele? Zo bepaalt elke keuze wat de keuken uiteindelijk kost. De opstelling blijft optisch gelijk, maar de losse keuzes kunnen een behoorlijk verschil geven.

Wat kost mijn keuken? Een indicatie.
Wat een keuken precies kost is dus variërend. Een keuken is namelijk maatwerk, afgestemd op uw wensen en geen kant en klaar product. Wel kunnen wij u een indicatie geven wat voor type keuken u kunt plaatsen met een budget van € 5.000 tot € 10.000. U zult zien dat er al heel veel mogelijk is. U vindt deze voorbeelden hier. Maar uiteraard kunt u ook gemakkelijk meer uitgeven aan een keuken en die voorbeelden vindt u hier.

Hoeveel korting krijg ik dan?
Op elke samengestelde keuken krijgt u korting bij ASWA, echter hebben we geen standaard korting. Waar er veel leveranciers zijn die in de afgelopen jaren ‘de lucht uit de prijzen’ gehaald hebben, deden andere dat weer niet. De standaard korting is hiermee ook komen te vervallen. Tegenwoordig werken we met een netto prijs gebaseerd op de inkoop. Wij verkopen dus geen kortingen maar de keuken heeft direct een concurrerende netto eindprijs.

Zijn er dan nog acties ?
Wij werken niet met acties waarbij u 50% korting krijgt op de keuken of waar u om 0:00 ’s nachts de montage gratis krijgt, maar gebruiken wel de wens van onze leveranciers om zoveel mogelijk apparaten van hun merk in één keuken te verkopen. Dat wordt gemotiveerd met extra garantie bij aankoop van vier of meer apparaten of door een inkoopvoordeel bij vijf of meer apparaten. Kijk bij acties welk voordeel voor u aantrekkelijk kan zijn. Deze worden ingezet voor een bepaalde periode en wij weten niet of pas laat of er weer nieuwe acties volgen. Hou de site daarom in de gaten voor het actuele aanbod.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden ?
Bepaal vooraf welk budget u heeft en kijk in overleg met de adviseur welke mogelijkheden dit biedt. Maak voor u zelf een overzicht wat u belangrijk vindt in de keuken en wat niet, zodat het ook voor u zelf duidelijk is waar u wel en niet uw geld aan wilt besteden.

Er zijn dus diverse factoren die bepalend zijn voor de totaal prijs van een keuken. Alle keuzes die u maakt, zijn bepalend voor het bedrag van uw keuken. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Materiaal kasten en laden. Het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte de prijs van de kasten en laden. Zo kunt u kiezen voor kunststof of juist massief hout. Ook kunt u ervoor kiezen om de laden elektronisch te laten openen of dat de laden open gaan wanneer u hier op drukt (push-to-open).
  • Gemiddeld vindt u in een keuken zes apparaten. En alle apparaten zijn er in diverse merken en prijsklassen.
  • Materiaal werkblad. Evenals bij de kasten, geldt ook bij het werkblad dat er veel verschil is in de keuze van het materiaal. Wij geven u graag een overzicht van een aantal mogelijkheden. Deze vindt u in onze blog. Aan elke keuze hangt een ander prijskaartje. Dit geldt ook voor de dikte van het blad. Hoe dikker het blad, des te hoger de prijs.
  • Overige accessoires. U kunt hierbij denken aan kranen, spoelbakken en handgrepen. De mogelijkheden zijn eindeloos, met ook verschillende prijsklassen.
  • De ruimte van uw keuken. Vaak geldt hoe groter de keuken wordt, des te hoger de prijs. Een rechte opstelling heeft vaak minder kasten en plek voor apparatuur dan een keuken met een eiland.

Hoe is de prijs van een keuken opgebouwd?
Alle elementen kennen een eigen prijs. Graag geven wij u per onderdeel een percentage van het totaal bedrag van uw keuken.

  • Kasten 30 – 50 % van het totaal bedrag.
  • Apparatuur 30 – 50 % van het totaal bedrag.
  • Werkblad 10 – 25 % van het totaal bedrag.
  • Montage 5 – 10 % van het totaal bedrag.

Tot slot: is ASWA niet te duur?
Wij staan bekend om de mooie (dure?) uitstraling van onze showrooms, de mooie en verrassende ontwerpen van onze adviseurs en het meedenken met meer dan alleen uw keuken. Maar maakt dat ASWA ook te duur? Natuurlijk niet. Zoal oprichter René Leemans het altijd verwoordt: “Wij zijn niet zo duur als we eruit zien”. We willen u het beste bieden in prijs/kwaliteit en maken dat steeds weer waar. Probeer het ook uit en kom langs!

Inspiratie op doen?
Uiteindelijk begint alles met het opdoen van ideeën en bepalen wat uw wensen zijn. Begin daarom op onze inspiratiepagina of vraag de brochure aan. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.